Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Birgit van Veldhuizen

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Met de transformatie van bedrijventerrein Koppelweg in een overwegend woongebied is er aanleiding om de aangrenzende weg (traject Koppelweg tussen Barend Ubbinkweg en Looiersweg) opnieuw in te richten met in ieder geval een voetpad.  Aanpassing van het wegtracé wordt tegelijk aangegrepen om de gehele weg te vernieuwen en het riool aan te passen. Riool en weg dateren uit de jaren '60 en behoeven nodig een "opknapbeurt".    

Tijd (indicator)

O

Tijd (toelichting)

De planvoorbereiding -gestart in de 2de helft van 2022 - heeft enige vertraging opgelopen, omdat er eerst duidelijkheid moet komen over hoe en andere wegen binnen de bebouwde kom idealiter moeten worden gecategoriseerd. En dit is ingegeven door de tendens -ingegeven door bewoners- om op steeds meer wegen de maximum snelheid te verlagen naar 30 km/u.    Er ligt een eerste VO. Eind 2023 vindt participatie plaats met direct aanwonenden. Verdere grove planning: DO Q2 2024. Aanbesteding Q3 2024. Uitvoering Q4 2024.

Startdatum

01-09-2022

Einddatum

30-06-2025

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Voor vervanging van de weg (inclusief fundering) en voor het renoveren van het riool (inclusief afkoppeling van het regenwater) zijn budgetten gereserveerd in respectievelijk de voorzieningen wegenrehabilitatie en watertakenplan.  Voor de meerkosten, zoals de aanleg van een voetpad, moet t.z.t. geld beschikbaar worden gesteld uit de Algemene middelen. De Algemene middelen worden (zijn) hiervoor ruimschoots "gevoed" met de netto-opbrengsten uit de woningbouwprojecten De Sluyswachter en De Havenmeester.

Status

In voorbereiding