Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Birgit van Veldhuizen

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Sloop en nieuwbouw van sociale huurwoningen rondom het Van Tuijllplein en in de Betulastraat en Notenstraat bieden bij uitstek mogelijkheden en kansen om rondom de nieuwbouw de openbare ruimte te vernieuwen en te optimaliseren. Zo wordt de riolering uit de jaren '60 gerenoveerd en wordt voor het regenwater een apart riool aangelegd. Maar ook zal er aandacht zijn voor méér groen (gelet op klimaatverandering) en wordt tevens bezien in hoeverre extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd (een wens van omwonenden) en er uitnodigende ontmoetingsplekken kunnen worden gecreeerd. 

Tijd (indicator)

G

Tijd (toelichting)

De corporatie verwacht eind 2023 te starten met de sloop en nieuwbouw 1e fase (Notenstraat en Betulastraat). Gemeente sluit hierop aan met het inrichten van de nieuwe openbare ruimte. Er ligt een eerste VO. Eind 2023 vindt participatie met direct aanwonenden plaats.

Startdatum

01-01-2022

Einddatum

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Voor het opnieuw inrichten van de openbare ruimte zijn middelen beschikbaar gesteld vanuit Watertakenplan en Rehabilitatie Wegen. Ook de corporatie levert een bijdrage, zoals vastgelegd in een met Stichting WIJ in mei 2022 gesloten samenwerkingsovereenkomst. 

Getracht wordt om zo snel mogelijk inzage te verkrijgen in de totale financiele opgave in de openbare ruimte, waarna bezien wordt of en op welke wijze eventueel aanvullende middelen beschikbaar gesteld kunnen worden.   Het vastgestelde VO ontwerp wordt doorgerekend alvorens te starten met DO, bestek en tekeningen.  

Status

In uitvoering