Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Birgit van Veldhuizen

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De binnenstad is een belangrijke economische motor. Door de winkelstraten en parkeerterrein Kloostertuin opnieuw in te richten willen wij de aantrekkelijkheid van de binnenstad behouden en versterken voor zowel bezoekers als bewoners. Naast het opwaarderen van het kernwinkelgebied, willen wij met bewoners en ondernemers bezien hoe wij het parkeren en de verkeersafwikkeling voor de gehele binnenstad kunnen optimaliseren. 

Tijd (indicator)

G

Tijd (toelichting)

Hoewel Corona de planvoorbereidingen hebben bemoeilijkt -zo was een goede communicatie met de 'achterban' niet altijd even goed mogelijk- zijn er goede vorderingen gemaakt. Bestek voor de herinrichting van de Kloostertuin is op basis van een vastgesteld DO in de markt gezet. In januari 2021 wordt de uitvoering ter hand genomen. Deze zal gefaseerd plaatsvinden,  waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van de supermarkten en hun klanten door tijdens de uitvoering deze winkels toegankelijk te houden.

In het verslagjaar is meer inzicht verkregen in de gewenste en door te voeren parkeer- en verkeersmaatregelen. Deze zullen deels worden meegenomen in de nadere uitwerking van de her in te richten winkelstraten. Met de nodige armslag is een daadwerkelijke herinrichting van de winkelstraten voorzien in 2022, maar mogelijk kan in het najaar van 2021 hier al mee worden gestart om vervolgens de drukke decembermaand te ontzien. Gelijktijdig met de herinrichting wordt het riool vervangen. Veel langer uitstel is  gelet op de kwaliteit van de riolering niet verantwoord.

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Voor de revitalisatie is een bedrag beschikbaar van € 4,4 miljoen. Met de huidige inzichten verwachten we dat dit bedrag toereikend is.

Status

In uitvoering