Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Birgit van Veldhuizen

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

De kwaliteit is conform de afspraken.

Tijd (indicator)

G

Tijd (toelichting)

Werkzaamheden zijn in april 2023 afgerond. In Q4 worden nog een paar laatste verbeteringen doorgevoerd. Het gaat hier om extra bomen in de Meipoortstraat, verbeteren oversteken minder validen en vervangen roosters grind rondom bomen door cortenstalen roosters. 

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Geld (indicator)

O

Geld (toelichting)

Aannemer claimt meerkosten irt oorlog in Oekraine. Gemeente Doesburg is aangesloten bij inkoop Doetinchem. Wij sluiten ons aan bij inkoop Doetinchem op welke wijze er met aannemer verrekend gaat worden. CBS indexering is van toepassing verklaard. Extra kosten worden verwacht voor geven van extra fase waarin we ons nu bevinden. Op dit moment nog niet duidelijk wat daar de uitkomst van gaat worden. Op voorgaande punten zijn we tot een akkoord gekomen met de aannemer.  We zijn binnen het gestelde krediet gebleven.

Op het einde van het werk zijn we gestuit op een ondergrondse opslag van voormalig tankstation. Deze ondergrondse opslag dient gesaneerd te worden. Onderzoeken hebben uitgewezen dat we ook te maken hebben met sterk vervuilde grond rondom deze ondergrondse opslag.  Medio maart 2024 zal duidelijk worden wat de opgave zal worden. Daarna zal een raming worden opgesteld om de kosten inzichtelijk te maken.

Status

In uitvoering