Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Birgit van Veldhuizen

Omschrijving (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Het project wordt uitgevoerd conform de vastgestelde visie naar buiten in Beinum.

Tijd (indicator)

G

Tijd (toelichting)

Het project ‘Naar Buiten in Beinum’ bestaat uit drie onderdelen:

1. Groenrenovatie: 1e fase en 2e fase van de  groenrenovatie zijn gerealiseerd. Inmiddels is gestart met de 3e fase, de realisatie ervan vindt plaats in het eerste en laatste kwartaal van 2023. De derde fase gaat deze maand in uitvoering (afhankelijk van weersomstandigheden). De derde fase eindigt het eerste kwartaal 2024. Fase 4 is de afsluitende fase die gepland staat voor laatste kwartaal 2024.
2. Naar Buiten in Beinum: In 2020 zijn de werkzaamheden gestart en is een projectenlijst opgesteld voor de werkzaamheden die uitgevoerd zullen gaan worden. Voor deze projecten zijn - op basis van ontwerpsessies met inwoners - ontwerpen gemaakt. De realisatie is gestart en de afronding staat gepland eind 2023/begin 2024. Het onderdeel spelen is hierbij gevoegd door de extra gelden die zijn toegekend. Dit is op dit moment in voorbereiding. Uitvoering staat gepland voor Q2-Q4 in 2024. Bedoeling is dat het e.e.a. eind 2024 geheel gereed is.
3. Vijvers: Door het Coronavirus en extra onderzoek is de uitvoeringsperiode voor de vijvers met één jaar opgeschoven. De definitieve ontwerpen (behalve vijver de Brink) zijn uitgewerkt naar uitvoeringsontwerpen en een bestek. De uitvoering is gestart maar helaas hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen door faunamaatregelen en de hoge grondwaterstand op dit moment. In maart/april 2023 worden de werkzaamheden weer opgestart en naar verwachting eind 2023 afgerond. Er zal nog een kleine uitloop zijn in het eerste kwartaal 2024 wat veroorzaakt wordt door de vele regen op dit moment, maar eind Q1 2024 is dit onderdeel gereed.

Startdatum

01-01-2020

Einddatum

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

Tijdens de Begrotingsraad is – op basis van een visiekaart i.c.m. een groenrenovatieplan - via de Programmabegroting 2020 -2023 budget beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het project Naar Buiten in Beinum. Daarnaast zijn via de resultaatbestemming jaarrekening 2021 extra middelen beschikbaar gesteld waardoor de hele visie gerealiseerd kan worden. Hier wordt op dit moment uitvoering aan gegeven.

Status

In uitvoering