Portefeuillehouder/Bestuurlijk opdrachtgever
Arthur Boone

Omschrijving (toelichting)

Tijd (indicator)

G

Tijd (toelichting)

Kwaliteit (indicator)

G

Kwaliteit (toelichting)

Aansluitend op de vervanging van 95 woningen in de Bloemenbuurt - De Ooi door Stichting Woonservice IJsselland, wordt bestrating en riolering rondom de nieuwbouw vernieuwd. Bij de uitvoering hiervan wordt  rekening gehouden  met klimaatverandering, door onder andere de aanleg van een gescheiden rioolsysteem.  Het regenwater wordt zoveel mogelijk in het gebied 'vastgehouden'. De omgeving rondom de eerste twee tranches nieuwbouw is gerealiseerd. De laatste fase woningen is eind 2021 opgeleverd. Begin 2022 wordt de bestrating c.a. rondom deze woningen vernieuwd. Verwachting is dat medio 2022 de herinrichting is voltooid.

Geld (indicator)

G

Geld (toelichting)

De te nemen maatregelen in het openbaar gebied kunnen binnen het beschikbaar gestelde projectbudget worden gerealiseerd.

Op basis van de directieraming is in november 2018 een bruto investeringskrediet beschikbaar gesteld van € 1.660.000.  Het werk is gunstig aanbesteed naar het zich nu laat aanzien is maximaal 60% van dit krediet nodig. Voor het krediet zijn de volgende budgetten en co-financiering afgesproken: € 845k WTPO, € 15k bestemmingsreserve openbare verlichting,  max bijdrage van € 400k, dan wel 25% van de totale kosten door Stichting Woonservice IJsselland.